Omgeving Obdam

Gelegen tussen de steden Heerhugowaard en Hoorn vindt u het dorp Obdam. Een klein maar gezellig dorp met circa 6.800 inwoners. Onze Bed en Breakfast is gelegen op nog geen twee minuten loopafstand van het treinstation Obdam. Dit station ligt op de route Amsterdam/Haarlem – Hoorn. Met deze verbinding bent u met een kwartier in Alkmaar, Heerhugowaard of Hoorn en bent u binnen een uur in de binnenstad van Amsterdam of Haarlem. Kortom, Obdam is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan diverse steden, dagtochten naar het strand en duingebied, bos, de waddeneilanden, de bollenstreek, de Zaanse Schans en vele fiets en wandelroutes. 

Voor wandelaars en fietsers is er in de omgeving genoeg te zien. U kunt genieten van een (of meerdere) fiets-/wandelroutes door de polder en de bijbehorende dorpen. Er is een kaart met meerdere routes in de omgeving aanwezig in het huis.

Bed & Breakfast Hollandse Lucht ligt tevens aan de wandelroute “Noord-Holland Pad”, een wandelroute van circa 270 km welke dwars door Noord Holland loopt. Het etappepunt Obdam ligt rechtstreeks aan de dorpsstraat. Na een dag wandelen is Bed & Breakfast Hollandse Lucht een ideale overnachtingsplaats bij etappepunt Obdam. Na een goed ontbijt kunt u ’s ochtends uw weg weer vervolgen. Informatie Noord-Holland pad (externe link)

In onze accommodatie is een map aanwezig met informatie en folders over de verschillende bezienswaardigheden in de omgeving. Hiernaast hebben wij verschillende kaarten voor u klaarliggen. Op zoek naar iets specifieks of een goede tip? Vraag het ons tijdens uw verblijf.

hemspolder-akersloot-nederland-10123162-o
Gemaakt door: westfriesland.nl (westfriesland.nl)

kaasmarkt-alkmaar
Gemaakt door: Elisa Triolo

Sint Victorkerk
Gemaakt door: Michiel Verbeek

Activiteiten en uitjes

Een verzameling websites met activiteiten en uitjes in de omgeving van Obdam.

 

Restaurants en dergelijke
In het historische stationsgebouw van Obdam zit een heerlijk en zeer aan te bevelen Italiaans restaurant. Ook hier kun je in het restaurant heerlijk en sfeervol dineren en ook afhalen. Een echte aanbeveling www.pizzastation.nl

Ook zit in Obdam een zeer goed Chinees Restaurant. Zowel de afhaal als ter plekke dineren kunnen wij van harte aanbevelen! www.ahtim.nl

Wilt u lekker en niet al te duur dineren? Wij kunnen u Eetcafe 70 in De Goorn van harte aanbevelen! www.eetcafe70.nl

Bent u een liefhebber van Tapas? Dan kan een avondje La Vida in Heerhugowaard niet ontbreken. www.tapasbarlavida.nl

Gezelligheid en lekker eten kunt u ook vinden bij De Kolonist in Heerhugowaard. www.dekolonistheerhugowaard.nl