Omgeving Obdam

Gelegen tussen de steden Heerhugowaard en Hoorn vindt u het dorp Obdam. Een klein maar gezellig dorp met circa 6.800 inwoners. De Bed en Breakfast is gelegen op nog geen twee minuten loopafstand van het treinstation Obdam. Dit station ligt op de route Amsterdam/Haarlem – Hoorn. Met deze verbinding bent u met een kwartier in Alkmaar, Heerhugowaard of Hoorn en bent u binnen een uur in de binnenstad van Amsterdam of Haarlem. Kortom, Obdam is de ideale uitvalsbasis voor voor dagtochten naar strand en duingebied als mede de waddeneilanden, de bollenstreek en stadsbezoekjes, de Zaanse Schans en vele fiets en wandelroutes. 

Voor wandelaars en fietsers is er in de omgeving genoeg te zien. U kunt genieten van een (of meerdere) fiets-/wandelroutes door de polder en de bijbehorende dorpen. Er is een kaart met meerdere routes in de omgeving aanwezig in het huis.

Bed & Breakfast Hollandse Lucht ligt aan de wandelroute “Noord-Holland Pad”, een wandelroute van circa 270 km welke dwars door Noord Holland loopt. Het etappepunt Obdam ligt rechtstreeks aan de dorpsstraat. Na een dag wandelen is bed & breakfast Hollandse Lucht een ideale overnachtingsplaats bij etappepunt Obdam. Na een goed ontbijt kunt u ’s ochtends uw weg weer vervolgen. Informatie Noord-Holland pad (externe link)

In het appartement is een map aanwezig met informatie en folders over de verschillende bezienswaardigheden in de omgeving. Hiernaast hebben wij kaarten voor u klaarliggen van de buursteden Alkmaar, Hoorn, Haarlem, Edam / Volendam en Bergen (NH) / Schoorl. Op zoek naar iets specifieks of een goede tip? Vraag het ons tijdens uw verblijf.

hemspolder-akersloot-nederland-10123162-o
Gemaakt door: westfriesland.nl (westfriesland.nl)

kaasmarkt-alkmaar
Gemaakt door: Elisa Triolo

Sint Victorkerk
Gemaakt door: Michiel Verbeek

Activiteiten en uitjes

Een verzameling websites met activiteiten en uitjes in de omgeving van Obdam.